skip to Main Content
Sådan Undgår Du Dårlig Samvittighed Overfor Dine Børn

Sådan undgår du dårlig samvittighed overfor dine børn

  • Blog

Sådan undgår du dårlig samvittighed overfor dine børn

Én af de sætninger jeg har hørt allerflest gange efter nu i et par år at have arbejdet og hjulpet mennesker igennem deres hjernerystelse er denne; ‘Jeg får så dårlig samvittighed overfor mine børn, for jeg kan jo ikke det samme som før’.

Og først må jeg sige, at jeg har ikke (endnu) har mine egne børn. Men jeg har været barnepige siden jeg var 12 år, passet tvillinger dagligt, båret børn i slynger og været barnepige for helt små børn og i den forbindelse også været med på businessmøder i udlandet – så jeg har en ret god fornemmelse for børn og den måde de tænker på.

Dårlig samvittighed er der mange der har efter en hjernerystelse, fordi de ikke kan det, som de kunne før og ikke føler de kan være den mor/far som de gerne vil være. Og jeg forstår! Men herunder vil jeg dele 3 ting med dig, som forbåbentlig kan gøre at du kan slippe lidt på den dårlige samvittighed.

Sådan undgår du den dårlige samvittighed overfor dine børn efter din hjernerystelse

Du lærer dine børn især 3 ting, når du har en hjernerystelse:

Nærværet er det vigtigste: Når man har fået en hjernerystelse kan det være svært at forholde sig til flere ting på en gang. Derfor er du nødt til at være nærværende med én ting af gangen, og det kan komme dit barn til gode.
Når du sidder med dit barn/børn er du nærværende på en helt anden måde end før – hvor du måske før samtidig også lige tjekkede mails, lavede mad i køkkenet eller talte i telefon med en veninde. Den tid du har med dem nu kan blive meget mere nærværende og det er ikke minutterne det handler om – men om kvaliteten af dem.

✔ Børn gør hvad vi gør: Måske du også har opdaget det; Børn gør ikke hvad vi siger – men hvad vi gør. Og lige nu, hvor du er i en situation, hvor du må passe EKSTRA godt på sig selv og ikke gå udover dine egne grænser (for ellers betaler du ved kasse 1), så lærer du faktisk dine børn at gøre det samme. Du behøver ikke italesætte det – de ser på dig og gør det som du gør.

✔ Du er en rollemodel: Du vil altid være en rollemodel for dine børn. Og nu hvor du har en hjernerystelse lærer du dem særligt en ting: At man skal lytte til sin krops signaler, f.eks. når du har brug for en pause.
Måske er det netop her du kan føle dårlig samvittighed, fordi du må afbryde legen, for at gå hen og ligge dig og holde en pause. Men vid, når du lytter til din krops signaler og handler på dem – så lærer du også det videre til dine børn. Og det er en stor gave at give dem.

Husk DU er en god mor/far – OGSÅ med en hjernerystelse!

Vil du høre mere om hvordan du slipper din dårlige samvittighed overfor din partner, venner/veninder, kollegaer, så deler jeg mere om det på mit kommende foredrag; Viljen vandt! Når livet bliver vendt på hovedet.

Del meget gerne, hvis du kunne lide det du læste.
25.000 danskere får hvert år en hjernerystelse og 10-15% har langvarige følger.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top