skip to Main Content
Rå Hjemmelavet Chokolade

Rå hjemmelavet chokolade

Rå hjemmelavet chokolade

At lave sit eget chokolade er lidt en luksus ting, men ikke desto mindre er det en fornøjelse og slet ikke særlig svært.
Du kan variere det i det uendelige og sætte dit personlige præg på din chokolade. Hvad end det er med farver eller overraskelser indeni i chokoladen.

Lad os gå i chokolade-køkkenet.

 

Kakao – den powerfulde ‘bønne’

Kakao er et blandt få naturlige fødevarer, som har det højeste indhold af antioxidanter. Derudover har det et højt indhold af bl. a. protein, mættede og umættede fedtsyrer – som er gode for din hjerne, fiber, zink og magnesium. Alm. kakao som kan købes i supermarkedet er ofte blevet forarbejdet, opvarmet, tilsat sukker, mælk mm. at det ikke har sin fulde næring og power mere.
Rå kakao er den rene form for kakao og kommer direkte fra kakaobønnen. Den er ikke opvarmet, blandet med sukker, mælkeprodukter, gluten og lign.

 

Tip til indkøb: rawfoodshop.dk kan du få kvalitets økologiske produkter til billige priser og de har ofte store rabatter. Køb f.eks. kakaosmør, kokosolierå kakaopulver, dadelsukker, lecithin pulver, lucuma, baobab, nødder, tørret frugt og kakaonibs.

Flere hjernemad-desserter?

Here you go: flere hjerne-dessert-opskrifter her.

Opskrift på rå hjemmelavet chokolade

(25 små chokolader)

BASIS:
1 dl revet kakaosmør
1 dl kokosolie
3 spsk creamed coconut
4-5 spsk rå kakaopulver
1 spsk dadelsukker (eller anden sødning) Kom mere i hvis du ønsker den sødere.
1/2 tsk vaniljepulver
1 nip salt
KAN TILFØJES:
1 1/2 tsk lecithin pulver
1 tsk lucuma
1 tsk baobab
Kakaonibs
Hakkede nødder
Hakket tørret frugt

Fremgangsmåde:
Riv kakaosmøren fint på et rivejern. Smelt derefter kakaosmøren, kokosolie, creamed coconut over et vandbad. Når det er smeltet tilføj så de øvrige ingredienser og rør det sammen. Kom chokoladen i forme og lad dem stå på køl til de er stivnet.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top