skip to Main Content
Proteinkugler

Proteinkugler

Proteinkugler

Dadelkugle, gufkugle, tørret frugt kugle – et kært barn har mange navne. Og du kender dem sikkert allerede. Kuglerne som består af tørret frugt og nødder/kerner.

Disse er blevet tilføjet ekstra protein i form af proteinpulver – så de mætter i lidt længere tid.

De er perfekte sammen med lidt grøntsager sidst på eftermiddagen, når den lille sult melder sig og når ulvetimen indtræffer. De er også gode, som en sund snack i madpakken.

Du kan variere dem i det uendelige og bruge det som du har derhjemme. Bare husk de gode fedtstoffer og protein pulveret, der vil gøre dem endnu mere optimale, som en en sund snack.

Er du til flere kugler?

Er du til flere kugler, så kan du bl.a. finde andre variationer her.

Hindbær-choko kugler >

Hjerneguf kugler >

Brain balls >

Farv kuglerne med natures skatkammer

Naturen er for vild og har så smukke farver vi kan farve med.

Jeg tog 1 tsk buterfly pea powder i en skål tilsatte en anelse vand, så det blev opløst. Derefter kom jeg kokosmel i skålen og lod det suge den smukke farve og kokosmelen forvandlede sig til blå kokosmel. Og jeg prøvede også at tilsætte et par dråber citron og så blev det lilla. For at få den pink kokos, kom jeg 1 tsk pink pitaya pulver i en skål og gjorde på samme måde som før (minus citronen). Derefter kunne jeg rulle kuglerne i den fine farvede kokos og proteinkuglerne blev smukke og farvestrålende.

Butterfly pea powder – blå ærte blomster. Tilsæt 1-2 tsk af pulveret i smoothies, te, kager, pandekager og hvor du ellers ønsker en blå farve. Og tilsætter du lidt citronsaft – ja så skifter farven til lilla. Det er 100% naturligt og har en neutral smag.

Pink Pitaya pulver, kommer fra pitaya frugten – også kaldet dragefrugt. Frugten er bl.a. rig på C-vitaminer, antioxidanter, fibre og mineraler. Tilsæt 1-2 tsk af pulveret i smoothies, te, kager, pandekager og hvor du ellers ønsker en pink farve. Det er 100% naturligt og har en neutral smag.

 

 

Tip til indkøb: På rawfoodshop.dk kan du få kvalitets økologiske produkter til billige priser og de har ofte store rabatter. Køb f.eks. medjool dadler, tørrede abrikoser, mungbønne proteinpulver, revet kokos, afskallede hampefrø, kokosolie, kanel, rå kakaopulverbutterfly pea powder og Pink pitaya powder.

 

Få viden om hjernemad her og hvad du selv kan gøre for at få det bedre efter hjernerystelse >

Proteinkugler

(ca. 9 stk)

6 medjool dadler
1 dl tørrede abrikoser
2 1/2 spsk proteinpulver (her brugte jeg mungbønne protein)
1/2 dl revet kokosmel
1/2 dl afskallede hampefrø (eller andre frø/kerner/nødder)
1 spsk kokosolie
1 tsk kanel
Drys vaniljepulver
1 nip salt
Kokosmel til at rulle i

Fremgangsmåde:
Tag stenene ud af dadlerne. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til en masse. Form kuglerne til den størrelse kugler du ønsker, rul tilsidst i kokosmel. Stil på køl før de serveres. De er gode som en snack og i madpakken, som en sød ting.

TIP:
Hvis du ønsker en kakaosmag, kan du tilføje 2-3 spsk rå kakaopulver til massen.

Like gerne hvis du kunne lide det du læste.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top