skip to Main Content
Hvordan Forklarer Jeg Hvordan Det Er At Have En Hjernerystelse?

Hvordan forklarer jeg hvordan det er at have en hjernerystelse?

  • Blog

Hvordan forklarer jeg det?

Du har formentlig stået i en situation, hvor du har skulle forklare hvordan det er, at have en hjernerystelse til én, som ikke har haft én af slagsen ik?
Og det er her det godt kan blive lidt udfordrende. For det kan virkelig være svært, at sætte sig ind – hvis ikke man har prøvet det.

Da jeg havde langvarige følger fra min anden hjernerystelse fik jeg en hel del spørgsmål om hvordan det var.
Jeg synes også i starten det var svært at sætte ord på det – til dem der ikke havde prøvet det. Og ofte når jeg ikke havde særlig meget overskud, så prøvede jeg at forklare det simpelt og med en metafor, som de fleste kunne relatere til.

Det lød nogenlunde sådan her: Det føles som om det hele drejer rundt, du bliver let svimmel, det er som om du går inde i en bobbel, lys og lyde bliver lige pludselig med en helt anden styrke en normalt, du kan høre hvad alle i rummet siger – der er intet filter, du føler dig træt som et alderdomshjem efter få aktiviteter, det er som om din hjerne har trukket det røde kort og siger P.A.U.S.E. Din koncentration og overblik er fløjet 1000 km. væk. Og metaforen om at det er, som at være fuld og have tømmermænd (bare non stop) det kunne de fleste relatere til…

Og ja man kan godt blive lidt træt af, at forklare det eller høre sætninger som:

“Jamen du ser da frisk ud”

“Ahhh det kan da ikke tage så lang tid”

“Er du sikker på det er så alvorligt”

Men DU ved hvordan DU har det – husk det!

Og jeg kan huske at jeg til tider følte mig alene, for man møder jo ikke ligefrem nogle på gaden med et skilt i panden hvor der står “Jeg har også en hjernerystelse”.
Derfor glæder det mig også altid, at se på de hold jeg har – hvor stor en glæde de har af, at møde andre i samme situation, hvor de ikke behøver forklare fordi de andre bare forstår.

Sæt kun ord på det når du har overskud til det og vid at folk kun spørger fordi de er interesserede. 

 

Hvad plejer du at sige når folk spørger dig? Del gerne herunder i kommentarfeltet.

Like hvis du kunne lide det du læste.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top