skip to Main Content
Glutenfri Granola

Glutenfri granola

Glutenfri granola

Granola – den knasende topping øverst på din morgenmad. I dag får du min opskrift på en lækker hjemmelavet granola, hvor sukkerindholdet er begrænset – men næringen og smagen i top.
Denne granola er nem at lave og du kan variere den i det uendelige. Prøv f.eks. at bytte valnødderne ud med andre nødder, tilføj græskarkerner eller prøv at bruge quinoaflager som et alternativ til boghvedeflagerne.

Spis f.eks. granolaen med denne nøddemælk eller kom granolaen ovenpå din smoothie.

Boghvede

Boghvede har trods sit navn ikke noget med hvede at gøre. Den er glutenfri og har de samme anvendelsesmæssige egenskaber som almindelige hvede.
Boghvede er rig på protein, kostfibre og magnesium. Magnesium har indflydelse på over 300 funktioner i kroppen, heriblandt din hukommelse, balancerer dit nervesystem og produktionen af serotonin, det er dit lykkehormon, som gør dig glad i låget.
Du kan læse mere om hvorfor magnesium er vigtigt når du har fået en hjernerystelse her
.

Tip til indkøb: rawfoodshop.dk kan du få kvalitets økologiske produkter til billige priser og de har ofte store rabatter. Køb f.eks. hel boghvede, boghvedeflager, valnødder, chiafrø, vaniljepulver, kanel, kardemomme.

Skarp på øverste etage fra morgenstunden?

Find flere hjerne-morgenmad-opskrifter her.

Opskrift på glutenfri granola

(10 portioner)

2 dl æble/mangomos fra Urtekram
2 dl hel boghvede
2 dl boghvedeflager
2 dl valnødder
2 spsk chiafrø
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
10 gram frisk gurkemejerod
10 gram frisk ingefær

Fremgangsmåde:
Blend æble/mangomos med gurkemejerod og ingefær. Kom det i en skål og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Tænd ovnen på 175 grader, kom bagepapir på en bageplade og fordel blandingen herpå. Bag granolaen i 30 min. til den er tør og sprød.
Lad den køle af og bræk den derefter i ønskede stykker og kom den i en glaskrukke.

[Mini HJERNEKUREN] for dig med hjernerystelse

Få energien tilbage efter din hjernerystelse og lær hvordan du bruger kosten til at speede din helingsproces op. Det koster kun din e-mail.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top