skip to Main Content
Chia Trifli

Chia trifli

Chia trifli

Chia trifli er morgenmaden, som både tilfredsstiller dit visuelle øje, dine smagsløg og ikke mindst din hjerne. Et farveorgie som er svær at gå udenom!
Har du tidligere undgået chiafrøene pga. deres lidt anderledes konsistens? Så se mit tip under fremgangsmåde – der er nemlig en måde du kan undgå denne konsistens på.

Chiafrø – det vidunderlige lille, men powerfulde frø

Chiafrø er et lille og kraftfuldt frø, som blandt andet indeholder omega-3, proteiner og kost fibre. Dertil booster frøene din energi, stabiliserer dit blodtryk, fordøjelse og sænker kolesteroltallet. Chiafrøet indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord. De indeholder to gange så meget protein som andre frø, og 5 gange så meget kalcium som mælk.
Chiafrø indeholder også store mængder af effektive antioxidanter. Som eksempel indeholder 12 gram chiafrø (1 spiseskefuld) flere antioxidanter end 5 stk. frugt og grønt. Desuden er næringsindholdet særlig højt med bl.a. kalcium, mangan og fosfor og som sagt omega-3, som din hjerne har brug for hver dag for at kunne fungere optimalt og som er særligt vigtige at få, når du har fået en hjernerystelse.

Naturens farver

Naturen er for vild! Og ikke mindst med sine smukke farver.

Prøv bare at se den blå farve, den er helt naturlig og kommer fra Butterfly pea powder – blå ærte blomster. Tilsæt 1-2 tsk af pulveret i smoothies, te, kager, pandekager og hvor du ellers ønsker en blå farve. Og tilsætter du lidt citronsaft – ja så skifter farven til lilla. Det er 100% naturligt og har en neutral smag.

Den pink farve kommer fra Pink Pitaya pulver, som kommer fra pitaya frugten – også kaldet dragefrugt. Frugten er bl.a. rig på C-vitaminer, antioxidanter, fibre og mineraler. Tilsæt 1-2 tsk af pulveret i smoothies, te, kager, pandekager og hvor du ellers ønsker en pink farve. Det er 100% naturligt og har en neutral smag.

Den gule farve kommer fra curcumin i gurkemeje pulver.

Det er vildt at man kan farve maden med disse farver helt naturligt ik?

Hvad vil du farve med disse smukke farver? 

 

Tip til indkøb: På rawfoodshop.dk kan du få kvalitets økologiske produkter til billige priser og de har ofte store rabatter. Køb f.eks. sorte chiafrø, hvide chiafrø, gurkemeje pulverbutterfly pea powder og Pink pitaya powder.

 

Få flere hjernemadsopskrifter og viden om hjernemad i Førstehjælpskassen og hvad du selv kan gøre for at få det bedre > 

Opskrift på chia trifli

(1 portion)

2 1/2 dl kokosmælk (nøddemælk eller anden plantebaseret mælk)
3 spsk chiafrø
For farve kan du tilføje 1 tsk af hver: gurkemeje pulver, dragefrugt pulver og butterfly pea powder.

Fremgangsmåde:
Rør chiafrø med den væske du har valgt og lad det trække i minimum 20 minutter. Det er vigtigt da chiafrøene suger sin egen vægt i op til 12 gange.

Farv chiablandingen:
Del blandingen op i 4 og tilsæt 1 tsk af hver pulver i 3 af portionerne, rør rundt og anret skiftevis et lag af hver.

TIP:
Er du ikke så vild med den lidt anderledes konsistens, så kan du blende chiablandingen i en blender til en cremet konsistens.

Like gerne hvis du kunne lide det du læste.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top