skip to Main Content
Sådan Kan Koffein Gøre Din Hjernerystelse Værre

Sådan kan koffein gøre din hjernerystelse værre

  • Blog

Blokerer du (også) for dit træthedssignal?

Koffein kan gå ind og trigge din hjerne og være med til at blokere for nogle af de signaler, som er med til at give dig en fornemmelse af træthed. Og efter en hjernerystelse er det super vigtigt, at du netop ikke overhører kroppens signaler om hvile og træthed, da det er afgørende for, at hjernen får den ro, som den har brug for.

Dit biologiske signal for træthed starter med A

Jo mere aktivitet der har været i hjernen – jo mere ophobes der et stof i hjernen som hedder Adenosin. Som er en markør for hvor meget run der har været i hjernen. Når Adenosin niveauet når en vis grænse/niveau er der receptorer i din hjerne, som kan mærke og måle at nu er det på tide at sove, hvile, slappe af og få ro på.

Koffeinen går ind og blokerer for Adenosin receptorerne – som er dit biologiske signal for træthed.

Koffein stimulerer også stressresponsen og fjerner nogle af de bremser og signaler der er i nervesystemet, for hvornår der skal ro på.

Koffein påvirker også din søvn cyklus – søvn kvaliteten som er meget vigtig efter din hjernerystelse.

Husk koffein er ikke kun i form af f.eks. kaffe, men også grøn te, matcha te, chokolade og rødvin.

Så vær særlig opmærksom på din indtagelse af koffein, når du har fået en hjernerystelse – så du ikke blokerer for din hjernes signaler til dig.

 

Vil du have opskrifter på hvordan du kan få det lille kick som du bl.a. får af kaffe – uden de dårlige bivirkninger, så kan du finde alle mine bedste hjernemadsopskrifter i Førstehjælpskassen. Der får du også yderligere viden om hjernemad, når du har fået en hjernerystelse.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top