Når dit vigtigste organ får en på lampen 

At få en på lampen, så den næsten går ud som et lys, kunne være en metafor for en hjernerystelse.

Og det er ikke for sjov.

Vores hjerne er det vigtigste organ. Det er computeren i vores krop.

Hvor alting bliver styret fra.

Så det er ikke underligt, hvis du synes at din hjerne ikke fungerer normalt efter du har fået en hjernerystelse (commotio cerebri).

Vi har at gøre med en lille fedtklump.

For din hjerne består af 60% fedt i tørvægt.

Men udgør kun 2 % af din samlede kropsvægt.

Men den er grådig. For den snupper 20% af din energi. Og helt op til ca. 50% når den skal reparere sig selv og komme sig – f.eks. efter en hjernerystelse.

Og det er ingen hemmelighed at jeg er dybt fascineret af vores kære hjerne.

Du kan læse mere om hvad der sker i din hjerne efter en hjernerystelse HER.

 

25.000 danskere får hvert år en hjernerystelse. (ca. 10-15% af dem får langvarige følger).

Jeg ved hvordan det er, for jeg har selv været der, med følger i mere end 3 år, og hvor lægerne ikke troede på at jeg kunne komme mig 100% igen. Du kan læse min historie herunder.

Mit livsformål er at hjælpe dig igennem din hjernerystelse, derfor har jeg startet Brain Recovery.

Husk du ikke er alene!

Tilbage i 2011 fik jeg en voldsom hjernerystelse og dertil langvarige følger. Lægerne troede ikke jeg kunne mig 100% igen uden mén efter det første år, pga. de store smerter og gener jeg havde i hele kroppen. Jeg fik dommen (PCS – Post Commotionelt Syndrom – Langvarige følger af en hjernerystelse).

Men hvad de ikke vidste var, at det skal de ikke sige til mig! For er der noget jeg ikke gør, så er det at give op. Jeg ville vise dem, at det var muligt at komme tilbage. Og jeg brugte deres udtagelse, som motivation til at modbevise det.

Stik imod deres odds, helbredte jeg mig selv ved at arbejde med kosten (hjernemad), nervesystemet (via kosten, yoga og meditation) og alt det følelsesmæssige. Jeg optimerede altså ikke kun det jeg puttede i munden, men jeg arbejdede også med mine tanker, følelser og de begrænsende overbevisninger der havde sneget sig ind. Alt kom op til overfladen – det var et arbejde som skulle gøres.

I dag er jeg 100% frisk og har ingen mén derfra. Jeg har fordybet mig i litteratur om hjernen og har de seneste 2 år levet af, at hjælpe mennesker (som dig) igennem deres hjernerystelse.

Jeg hjælper bl.a. mennesker med hjernerystelse via Hjernemadsprogrammet

Tilmed er jeg kostvejleder og forfatter til 6 kogebøger.

Ida Hjorth