skip to Main Content
Kokos-mango-lime Kage

Kokos-mango-lime kage

Kokos-mango-lime kage

I påsken skulle jeg medbringe en dessert til påskefrokosten i min familie.

Jeg tænkte hmm.. hvad skal jeg finde på.

Det skulle jo gerne være noget, som var lidt ‘påske-agtigt’ om ik andet så med farverne.

Jeg tænkte lidt videre og delte højt mine tanker med min bedste veninde Maria fra VanløseBlues.dk

(ja hende med den populære blog hvor fokus er grøntsager). Det var også os der sammen stod bag de populære hjernemads e-bøger.

Vi sad i sofaen og brainstormede lidt og selvom vi faktisk var ret trætte og sulte, så kom idéen pludselig til denne 3-lags kage.

Og lucky for os, så havde et supermarked åbent, selvom det var helligdag så vi kunne gå ned at handle det vi manglede.

Kagen blev skabt i bedste co-creation i køkkenet påskelørdag og jeg fik transporteret kagen med bussen til familie-påske-frokosten søndag.

Og det var det hele værd, for de var VILDE med den.

Det var en lille forhistorie for denne herlighed af en kage, som selvfølgelig også kan laves på andre tidspunkter end til påske.

Den er faktisk for lækker til ikke at lave noget oftere.

Se frem til syrlighed, friskhed, cremethed og lækkerhed på en og samme gang…

Okay, jeg har ikke mere at sige end – prøv den og server den for dine gæster.

God fornøjelse!

 

 

Tip til indkøb: På rawfoodshop.dk kan du få kvalitets økologiske produkter til billige priser og de har ofte store rabatter. Køb f.eks. mandler, kokosmel, medjool dadler, raw kakao pulver, lys agavesirup, cashewnødder, agar agar, mangopulver.

 

Lær hvad du kan gøre for at få det bedre efter din hjernerystelse og få min hjælp undervejs her > 

Opskrift på kokos-mango-lime kage

(9 personer)

BUND:
130 gram mandler
30 gram kokosmel
8 bløde medjool dadler
2 spsk raw kakaopulver
2 spsk lys agavesirup
1-2 spsk mandelmælk
¼ tsk flagesalt
1 tsk vaniljepulver
KOKOS-LIME LAG:
1 dl cashewnødder, udblødt i 4 timer
1 dåse kokosmælk – kun den fede del
3 lime, saften heraf
2 spsk agar agar
2 spsk lys agavesirup
MANGO-LIME LAG:
1 dl cashewnødder, udblødt i 4 timer
1 dåse kokosmælk – kun den fede del
1 moden mango
3 lime, saften heraf
2 spsk lys agavesirup
2 spsk agar agar
2 spsk mango pulver

Fremgangsmåde:
BUND:
Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor og kør det til en smuldret og klistret konsistens. Tryk det jævnt ud i ind 20 x 20 cm form beklædt med bagepapir, så du nemt kan tage tærten ud igen.Sæt bunden på køl imens du laver næste lag.

KOKOS-LIME LAG:
Varm limesaften op i en gryde. Når det koger tilsættes agar agar. Når det er opløst piskes der grundigt i 1-2 min. Sluk for varmen og sæt det til side.
Kom udblødte cashewnødder, den fede del fra kokosmælken og agavesirup i en blender og blend det helt jævnt og cremet. Tilsæt agar agar blandingen og blend igen. Fordel blandingen ovenpå bunden og stil den på køl 1 time.

MANGO-LIME LAG:
Varm limesaften op i en gryde. Når det koger tilsættes agar agar. Når det er opløst piskes der grundigt i 1-2 min. Sluk for varmen og sæt det til side.
Kom udblødte cashewnødder, den fede del fra kokosmælken, agavesirup mango og mangopulver i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
Tilsæt agar agar blandingen og blend igen.
Fordel blandingen ovenpå kokos-lime laget, drys med lidt kokosmel og stil den på køl i min. 1 time inden den skal serveres.

Skær kagen i ønskede stykker og server.

Like gerne hvis du kunne lide det du læste.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top