skip to Main Content
Græskarsuppe

Græskarsuppe

Græskarsuppe

Den sibiriske kulde har ramt Danmark, kulden som går igennem marv og ben ligemeget hvor meget tøj man har iført sig. Den kulde kalder på, at vi finder alle tæpperne frem i huset, tænder stearinlys og spiser mad der varmer os indefra. Det er her denne græskarsuppe passer perfekt til den anledning.

Om hokkaido

Der findes vitterlig mange sorter af græskar og min favorit over dem alle er klart hokkaidoen, som også er med i denne opskrift. Hokkaido smager lidt kastanje-agtigt, sødt og så er den perfekt i supper, ovnbagning, most, lavet til fritter og kold i salater.

Hokkaido er mere tørt i kødet end andre typer af græskar, derfor er den også perfekt til at komme i ovnen og du kan fint bage skrællen også, den bliver nemlig blød og lækker efter en tur i ovnen. Vælg et økologisk græskar, vask det under rindende vand, flæk den midt over og skrab kernerne ud med en ske.

Desuden indeholder hokkaido også: A-, B-, C- vitaminer, jern, kalium, calcium og kostfibre.

Hjernesager i suppen

Denne suppe indeholder også andre gode ting til din hjerne, bl.a. kokosmælken som indeholder gode fedtstoffer, de hvide bønner som bidrager til protein, gurkemeje som er anti-inflammatorisk og hjælper med at dæmpe inflammationen i hjernen, spidskommen som godt for din fordøjelse – din anden hjerne og salvie som også er godt imod inflammation.

Vafler til

Jeg har sagt det før og siger det gerne igen. Man kan spise vafler til alle måltider. haha. Vafler går også super godt til denne græskarsuppe.

Server f.eks. disse vafler til græskarsuppen.

 

Tip til indkøb:rawfoodshop.dk kan du få kvalitets økologiske produkter til billige priser og de har ofte store rabatter. Køb f.eks. grøntsagsbouillon, stødt gurkemeje, spidskommen.

 

Flere aften-hjernemad-opskrifter?

Find flere aften-hjernemads-opskrifter her.

 

Mere viden om kost efter hjernerystelse

I Førstehjælpskassen lærer du mere om kost efter hjernerystelse, se her.

Opskrift på græskarsuppe

(2 portioner)

1 hokkaido græskar, i tern
7 dl grøntsagsbouillon
1 løg, i tern
2 spsk kokosmælk, kun den fede del
1 fed hvidløg, i tern
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk tørret salvie
Kokosolie til stegning
Salt og peber
Paprika ristede hvide bønner:
1 dåse hvide bønner
1 tsk sød paprika
1 tsk tørret salvie
1⁄2 tsk røget paprika
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolien og steg græskar og løg i et par minutter.
Tilsæt alle krydderierne, vend det rundt og tilsæt boullionen. Bring suppen i kog og lad den simre i ca. 20 min. Steg bønnerne på en pande i lidt kokosolie med krydderierne.
Tilsæt kokosmælk og blend suppen jævn og cremet og smag til med salt og peber. Top suppen med bønnerne og server f.eks. vafler til.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top