skip to Main Content
Græskar Lasagne

Græskar lasagne

Græskar lasagne

Lasagne var min ultimative yndlingsret da jeg var lille – var det også din?

Jeg har dog ikke i mange år fået den populære ret, da jeg ikke tåler mælk og gluten særlig godt. Men nu er det slut med at undvære lasagne efter denne opskrift er blevet til. Og hold nu magle hvor smager den fantastisk! Hvis du også har savnet lasagne eller bare gerne vil smage denne nye fortolkning, hvor der har sneget sig en del grøntsager i den populære ret – så er det bare med at gå i gang. Du vil ikke fortryde det! Og din hjerne vil takke dig for det.

Pssst… og faktisk smager den endnu bedre dagen efter. Den er altså også perfekt i madpakken.

Om hokkaido

Der findes vitterlig mange sorter af græskar og min favorit over dem alle er klart hokkaidoen, som også er med i denne opskrift. Hokkaido smager lidt kastanje-agtigt, sødt og så er den perfekt i supper, ovnbagning, most, lavet til fritter og kold i salater.

Hokkaido er mere tørt i kødet end andre typer af græskar, derfor er den også perfekt til at komme i ovnen og du kan fint bage skrællen også, den bliver nemlig blød og lækker efter en tur i ovnen. Vælg et økologisk græskar, vask det under rindende vand, flæk den midt over og skrab kernerne ud med en ske.

Desuden indeholder hokkaido også: A-, B-, C- vitaminer, jern, kalium, calcium og kostfibre.

 

Tip til indkøb:rawfoodshop.dk kan du få kvalitets økologiske produkter til billige priser og de har ofte store rabatter. Køb f.eks. gærflager, kokossirup, hasselnødder.

 

Flere aften-hjernemad-opskrifter?

Find flere aften-hjernemads-opskrifter her.

Opskrift på græskar lasagne

(6 portioner)

Bechamelsauce:
600 gram silken tofu
4 spsk gærflager
2 spsk citronsaft
1 spsk æblecidereddike
2 tsk dijonsennep
1 tsk kokossirup
1 tsk friskt revet muskatnød
Salt og peber

Fremgangsmåde til bechamelsaucen:
Kom alle ingredienser i en blender og blend det helt jævnt og cremet konsistens. Smag til med surt, salt og peber.

Græskarfyld:
1 hokkaido græskar
1 dl bechamelsauce
1 tsk tørret salvie
1/4 tsk friskt revet muskatnød
Salt og peber

Fremgangsmåde til græskarfyld:
Vask græskaren grundigt, halver den og skrab kernerne ud dem en ske. Skær græskarret i tern og damp dem møre i en gryde med lidt vand i ca. 20 min. eller til de er helt møre. Hæld vandet fra og kom ternene i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne, til en jævn og cremet konsistens og smag til med salt og peber.

Spinatfyld:
1 pakke grøn linse lasagneplader
700 gram frossen helbladet spinat, optøet
Resten af bechamelsaucen
Salt og peber
Hasselnødder og timian til drys

Fremgangsmåde til spinatfyld:
Varm den optøede spinat op i en sauterpande, vend dem sammen med resten af bechamelsaucen og smag til med salt og peber.

Fremgangsmåde samling af lasagnen:
Læg lasagnen sammen lag i lag på følgende måde: græskar, plader, spinat, plader, græskar, plader, spinat, plader, græskar, hassenødder og timian.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag lasagnen i 45 miutter. Server lasagnen med en grøn salat til.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top