skip to Main Content
Glutenfri Bær Tærte

Glutenfri bær tærte

Glutenfri bær tærte

Uhhh… foråret har ramt Danmark og den lune varme minder os om, at vi nu er tæt på sommeren og har forladt den noget lange og kolde vinter.

Sommer er næsten også lig med jordbær ik?

Søde dejlige bær – som bare smager af sommer.

Denne tærte er perfekt til lune sommer aftenener, fødselsdage eller en anden festlig lejlighed, for du kan skifte jordbærrene ud med andre frugter og bær.

 

Sprød bund

Denne tærte har en dejlig sprød bund, som bliver overtrukket med mørk chokolade.

Som derefter får selskab af (kokos)flødeskum og pynt på toppen i form af dine yndlings bær.

Behøver jeg at sige, at det absolut er én af mine favorit tærter?

Derfor vil jeg gerne dele den med dig på bloggen her.

Velbekomme!

 

Er du til flere desserter?

Er du til flere desserter, så kan du bl.a. finde andre desserter her >

F.eks. kokos-mango-lime kagen >

Blåbær crumble >

Brain brownie >

 

Tip til indkøb: På rawfoodshop.dk kan du få kvalitets økologiske produkter til billige priser og de har ofte store rabatter. Køb f.eks. rismel, boghvedemel, kokosolie, kokossirup

 

Få viden om hjernemad og hvad du selv kan gøre for at få det bedre efter hjernerystelse her >

Opskrift på glutenfri bær tærte
(ca. 8 personer)

BUND:
160 gram rismel
70 gram boghvedemel
4 spsk kokosolie
3 spsk kokossirup
1/2 tsk salt
3 spsk koldt vand
80 gram mørk chokolade (min. 70% eller derover)
400 gram friske jordbær (eller andre bær/frugter), i kvarte
KOKOSSKUM:
2 dåser kokosmælk, stået i køleskabet natten over
1 tsk vaniljepulver
evt. kokossirup til sødning

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel og salt sammen i en skål. Tilsæt kokosolie og med hænderne fordeles det til en smuldret dej.
Tilsæt kokossirup og koldt vand og ælt det til en dej. Pres dejen ud i en 20 cm. bageform. Bag bunden i 15 min. eller til den er gylden.
Sæt derefter bunden med formen i køleskabet og lad den køle helt ned.
Når bunden er kølet helt af, smeltes chokoladen over et vandbad. Hæld chokoladen i bunden og vip den rundt til chokoladen er jævnt fordelt.
Sæt bunden i fryseren i ca. 10-15 min. så chokoladen kan størkne. Imens laves kokosskummet.

Tricket til en succesfuld kokosskum er at lade kokosmælken stå på køl natten over og at kokosmælk, skål og piskeris har samme temperatur. Stil derfor skålen du skal piske i og piskerisene i køleskabet min. 30 min. inden du skal lave kokosskummet.
Samtidig er det ikke ligegyldigt hvilken kokosmælk der anvendes. Den økologiske fra Santa Maria og den økologiske fra Coop kan anbefales.
Når du har pisket kokosskummet fyld det da i bunden af tærten, top med friske jordbær/andre frugter og drys evt. hakket mørk chokolade over.
Server og nyd.

Like gerne hvis du kunne lide det du læste.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top