skip to Main Content
Den Ultimative Efterårstærte

Den ultimative efterårstærte

  • Blog

Pumpkin pie

Så blev det det vist liiiige efterår hva?….

Bwt.. også min yndlingsårstid.

Efterårsblæsten får alle bladende til at drysse ned fra træerne.

Og DET betyder det er tid til, at skrue op for indendørs-hyggen.

Det kan indbære at tænde stearinlys, forputte sig under et tæppe med en god bog eller lave noget lækkert at spise.

Og efteråret byder jo som bekendt også på GRÆSKAR.

Udover at blive til dejlig varme supper, kan det altså også blive til den lækreste tærte, som amerikanerne kalder Pumpkin Pie.

Græskartærte opskrift

I dag vil jeg dele opskriften på den ultimative efterårstærte med dig
– nemlig pumpkin pie’en fra e-bogen ‘Hjernemad vol. 2‘.

Tærten er fyldt masser af varme krydderier og en smag, der gør den uimodståelig lækker. Samt gode, sunde og nærende ingredienser, som din hjerne vil råbe hurra for!

 

BUND:

80 g. mandler

200 g. glutenfri havregryn

4 spsk. kokosolie, smeltet + lidt til formen

2 spsk. kokossukker

1 1/2 -2 spsk. vand

1/2 tsk. kanel

1/4 tsk. flagesalt

 

FYLD:

1/2 hokkaido, i tern

4 spsk. kikærtemel

2 spsk. kokossirup

2 tsk. kanel

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk allehånde

1 tsk xanthangum, det får cremen til at sætte sig

1/2 tsk kardemomme

Et nip salt

 

FLØDESKUM:

2 dl. kokos flødeskum

 

KOKOSFLØDESKUM:

2 dåser kokosmælk, stået i køleskabet natten over.

1 tsk vaniljepulver

Tricket til en succesfuld kokosskum er, at lade kokosmælken stå på køl natten over og at kokosmælk, skål og piskeris har samme temperatur.

Stil skål og piskeris i køleskabet min. 30 min. inden du skal piske. Samtidig er det ikke ligegyldigt hvilken kokosmælk der anvendes. Vi anbefaler den økologiske fra Santa Maria, som ovenikøbet kan købes i Netto.

 

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 175 grader.

Smør en 25 cm tærteform med lidt kokosolie og kom et tilpasset stykke rundt bagepapir i bunde af formen.

Den kan godt undlades, men gør det nemmere at løsne tærten. Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem helt fint.

Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser til bunden og kør det til smuldret konsistens, men så kan presses fast sammen imellem fingrene.

Fordel dejen i formen og tryk den jævnt og grundigt ud i hele formen.

Prik huller i bunden med en gaffel, det forhindrer dejen i at bule op.

Damp græskaren i en gryde med lidt vand i bunden til den er mør ca. 15 min.

Kom græskaren i en blender/foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det til en jævn og cremet konsistens.

Fordel fyldet på bunden og bag tærten i ca. 35-40 min. ved 175 grader. Lad tærten køle af inden du skærer i den. Server tærten med kokos flødeskum.

 

Få hjernemads e-bøger gratis lige nu

Opskriften er som sagt fra ‘Hjernemad vol. 2‘ som er efterfølgeren til den populære e-bog ‘Hjernemad‘, der bogstaveligt talt blev revet ned af den virtuelle boghylde.

Men hey….

Disse 2 e-bøger kan du faktisk få GRATIS, når du bestiller dit eksemplar af ‘Min recovery bog‘. E-bøgerne har tilsammen en værdi af 178 kr.

>> Bestil det som (muligvis) bliver din mest betydningsfulde bog du har haft i hænderne her <<

 

Den bedste gave til dig selv eller én du har kær!

 

Like gerne hvis du kunne lide det du læste.

[PODCAST] 3 ting, der gør, at din hjernerystelse bliver hængende! Og hvad du kan gøre ved det.

Hør podcasten lige nu, som kun koster din emailadresse.
Du bliver samtidig skrevet op til mit inspirationsbrev, hvor du får emails med tips, historier og gode tilbud fra Brain Recovery. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top